Арахамія пояснив, чому росія зобов'язана вивести свої війська на момент підписання мирного договору

Росія на переговорах з Україною підтвердила, що вона готова дотримуватися Віденської конвенції. А це означає, що коли сторони вже вийдуть на підписання договору про мир, армії росії вже не повинно бути в Україні.

Про це заявив глава української делегації на переговорах Давид Арахамія в інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому 30 березня.

Він нагадав, що на переговорах російська делегація підтвердила, що рухатиметься у рамках Віденської конвенції. Відповідно до цього документа, якщо договір підписано під тиском, то є недійсним.

«Коли ми вийдемо на умовне підписання договору або момент, коли його вже можна серйозно обговорювати, вони мають повністю піти. І тоді вже сядемо його підписувати, візувати чи парафувати», - сказав Арахамія.

Він уточнив, що йдеться про відведення військ на лінії станом на 23 лютого 2022 року. Арахамія також наголосив, що ця конвенція є міжнародним запобіжником, щоб забезпечити робоче підписання мирного договору.

Нагадаємо, 29 березня у Стамбулі відбувся черговий раунд переговорів між Україною та рф. Представники української делегації озвучили подробиці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО