У США вважають, що путіна «дезінформують» щодо дій російської армії в Україні – CNN

США вважають, що радники президента володимира путіна «дезінформують» його щодо дій російських військових в Україні, а також впливу санкцій на економіку росії.

Про це телеканалу CNN повідомив офіційний представник США.

«Ми вважаємо, що путіна дезінформують його радники про те, як погано працюють російські збройні сили і як російська економіка страждає від санкцій, тому що його старші радники надто бояться сказати йому правду», – заявив американський чиновник.

Така оцінка ґрунтується на розсекречених даних американської розвідки.

При цьому, за словами чиновника, США мають інформацію, що путіну стало відомо про обман, що призвело до розколу між ним і вищим військовим керівництвом.

«У нас є інформація, що путін відчув себе введеним в оману російськими військовими. Наразі між путіним та міністерством оборони існує постійна напруженість, пов'язана з недовірою путіна до керівництва міноборони», – сказав представник США.

Чиновник сказав, що путін не знав, що його збройні сили «використовують та втрачають призовників в Україні, що свідчить про явне порушення потоку точної інформації президентові росії».

Нагадаємо, німецьке видання Focus писало, що з початку війни відносини путіна та розвідки погіршилися через провал російських військових в Україні.

Водночас у США сумніваються, чи призначив путін командувача війни в Україні. Це могло б пояснити «незграбність та дезорганізацію» російського вторгнення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО