Росія перекинула в Україну підрозділи з Абхазії та Південної Осетії – Генштаб

Росія перекинула з окупованих територій Грузії в Україну підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південна Осетія) та 7-ї (Абхазія) військових баз, що входять до складу Південного військового округу.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Від 4-ї військової бази було сформовано та відправлено в Україну три БТГр загальною чисельністю до 1200 осіб російських та осетинських військовослужбовців. З підрозділів 7-ї військової бази було сформовано дві БТГр, а це близько 800 осіб», – розповіли у Генштабі.

На тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської областей окупанти продовжують вчиняти протиправні дії щодо місцевого населення. Так, у Великій Білозерці підрозділи росіян розосередилися по всьому населеному пункту та розмістили техніку між житловими будинками.

На підступах до Мелітополя окупанти обладнали блокпости та посилили перепускний режим; продовжують грабувати будинки та квартири місцевих мешканців, затримувати проукраїнських активістів та працівників державних органів.

На тимчасово окупованій території на Луганщині з 1 квітня планують провести «мобілізацію». У Генштабі припустили, що будуть такі спроби і на нещодавно захоплених територіях області.

За наявною інформацією, збройні сили російської федерації продовжують відчувати проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом. Так, військовослужбовці строкової служби 26-го танкового полку зі складу 47-ї танкової дивізії, які підписали контракти після їхньої участі у війні з Україною, почали подавати рапорти з проханням розірвати контракт і направити для подальшого проходження служби до пункту постійної дислокації.

На Донецькому та Луганському напрямку українські військові відбили чотири атаки окупантів, знищили 7 танків, 7 одиниць броньованої, 2 одиниці автомобільної техніки та протитанкову зброю. Противник зазнав втрат і в живій силі.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що росія виводить деякі підрозділи з Київської та Чернігівської областей. У Генштабі припустили, що супротивник ротацією окремих підрозділів хоче створити враження, що відмовився від планів штурмувати Київ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО