РФ намагається втягнути Білорусь у війну: військовим пропонують до 1,5 тисячі доларів на місяць

Росія шукає нові способи втягнути Білорусь у війну проти України. За виконання «спеціальних завдань» білорусам пропонується грошове забезпечення у розмірі від тисячі до півтори тисячі доларів на місяць.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

На додаток до грошей пропонується також пільгове навчання у російських військових вишах (наприклад, рязанське повітряно-десантне командне училище). Такі випадки зафіксовано у підрозділах 103 повітряно-десантної дивізії ЗС Білорусі та Гомельської прикордонної групи.

Незважаючи на це, серед військових Білорусі відзначається дуже низький рівень мотивації для участі у бойових діях. Ті ж, хто дав згоду, виключаються зі списків особового складу своїх підрозділів для продовження служби поза рядами ЗС Білорусі.

За даними розвідки, співробітники російських спецслужб вивчають морально-психологічний стан військовослужбовців Білорусі та проводять «індивідуальні бесіди» із рядовим складом.

«Наразі серед вищого військово-політичного керівництва Білорусі відбуваються суперечки щодо можливості залучення до бойових дій в Україні. Переважна кількість особового складу, що відмовляється від участі у так званій «спеціальній операції», перевіряється на зв'язки з опозицією. Нелояльних до РрфФ командирів – замінюють», – стверджують в українській розвідці.

Нагадаємо, США та НАТО вважають, що Білорусь може «скоро» приєднатися до росії у її війні проти України.

Незважаючи на високу ймовірність цього, за даними українського Генштабу, в армії Білорусі вкрай низький бойовий дух.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО