Подоляк прокоментував інформацію про те, що РФ може оголосити Януковича «президентом України»

Згадка Віктора Януковича як будь-яку «можливість» для України показує тотальне незнання Росією реальних настроїв у нашій країні. Крім того, Янукович є абсолютним «політичним трупом».

Про це заявив радник керівника ОПУ Михайло Подоляк, повідомляє «Слово і діло».

«У такій феєричній історії з «Януковичем, який у Мінську» важливими є кілька аспектів. Перший і ключовий: будь-яка згадка прізвища Янукович як якась «можливість» вкотре показує нам тотальне незнання РФ реальних настроїв в Україні. Повна відсутність розуміння, що за країна. Жодної об'єктивної аналітики у росіян ніколи не було – звідси такі вбивчі рішення. З цього ряду – пропагандистські розповіді про «масові зустрічі російських танків квітами». Насправді, жодних, навіть одиничних «зустріч» немає – лише ненависть, найжорстокіше знищення цих самих танків і навіть масові спроби зупинити бронетехніку своїми тілами. Помилково сподівалися, що до них віднесуться по-доброму в країні, яка ненавидить будь-яких загарбників. Із цього ж ряду впевненість російських еліт у тому, що у нас вулицями марширують стотисячні армії націоналістів. Коротше взагалі нічого не розуміють в Україні. Другий аспект цієї дивної історії полягає в тому, що Янукович – це абсолютний «політичний труп». Настільки давній аутсайдер із токсичною репутацією, що згадка його прізвища звучить навіть якось зухвало. Виразно спровокує тільки ще більший опір. Як, до речі, і прізвища Медведчука із Мураєвим. Цілком негативні персонажі з мінусовою репутацією. Йдеться навіть не про тотальну відсутність менеджерських навичок та безприкладну дурість вказаних персон. А про їхню повну несумісність з українським контекстом», – заявив Подоляк.

Нагадаємо, видання «Українська правда» з посиланням на джерела у розвідці писало, що колишній президент Віктор Янукович наразі перебуває у Мінську, а Кремль готує його до спецоперації. За одним із сценаріїв Януковича намагатимуться оголосити «президентом України».

У січні в Міністерстві закордонних справ Великої Британії заявили, що Росія вже сформувала склад «окупаційного проросійського уряду» для України, який прийме владу у Києві після того, як російські війська окупують країну. Згідно з британськими даними, до його складу увійшли українські опозиційні проросійські політики, а також чиновники часів Януковича, які ховаються у РФ. Серед них звучало ім'я Євгена Мураєва.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО