«Шпальна справа»: ВАКС оштрафував за неявку до суду експосадовця «Укрзалізниці»

Вищий антикорупційний суд оштрафував колишнього виконувача обов'язків начальника державного підприємства «Управління промислових підприємств ПАТ «Укрзалізниця» Ярослава Жмурка, але відмовився стягувати його заставу в бюджет та збільшити її розмір.

Таке рішення 16 лютого ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив стягнути заставу Жмурка в державний бюджет та збільшити її розмір, оскільки обвинувачений не виконує обов'язки, а саме: не з'являється до суду за викликом. Утім судді відмовили у задоволенні клопотання. Натомість вони вирішили накласти на Жмурка грошове стягнення.

«Накласти на обвинуваченого (Ярослава Жмурка – ред.) грошове стягнення, за не прибуття без поважних причин за викликом у судове засідання, у розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 4962 гривні», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, Жмурко в 2014-2015 роках, діючи у змові з невстановленими особами ДП «УПП УЗ», створював для підконтрольних йому та афілійованих підприємств сприятливі умови участі в державних закупівлях держпідприємства.

Йдеться про договори на постачання деревини із ТОВ «Західспецбудмеханізація» – 10,09 млн грн, ТОВ «Граніт-Захід» – 4,72 млн грн, ТОВ «Судововишнянський цегельний завод» – 13,83 млн грн та ДП «Константа-Агро» – 3,72 млн грн. Різниця між вартістю поставленої в 2014-2016 роках продукції на адресу ДП «УПП УЗ» і ринковою вартістю – 13,65 млн грн.

Нагадаємо, у серпні 2016 року ексначальнику філії УЗ повідомили про підозру. Пізніше з'ясувалося, що це Ярослав Жмурко. Суд взяв його під варту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО