У «ДНР» та «ЛНР» сепаратисти оголосили загальну мобілізацію

«Ватажок» самопроголошеної «ДНР» Денис Пушилін та «ватажок» самопроголошеної «ЛНР» Леонід Пасічник у суботу, 19 лютого, оголосили про загальну мобілізацію на території окремих районів Донецької та Луганськ (ОРДЛО).

Про це повідомляється на проросійському сайті Пушиліна.

«Здійснити заклик громадян, які перебувають у запасі, та постачання техніки для забезпечення потреб «Збройних Сил Донецької Народної Республіки», інших військових формувань та органів у обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву», - йдеться у його указі.

Рішення про мобілізацію затвердила так звана «народна рада», яка зібралася вранці 19 лютого.

При цьому «уряду» доручається організувати переведення економіки «ДНР» на роботу в умовах воєнного часу та забезпечити фінансування заходів щодо мобілізації.

Слідом за Пушиліним «ватажок» самопроголошеної «ЛНР» Леонід Пасічник видав такий самий указ про загальну мобілізацію в ОРЛО.

Нагадаємо, напередодні Пушилін оголосив про «евакуацію» населення з «ДНР» до Росії. Слідом за ним про евакуацію заявили й луганські сепаратисти.

Пізніше стало відомо, що термінові відеозвернення «главарів» ОРДЛО – Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника – були записані ще до початку загострення ситуації на Донбасі – 16 лютого.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО