У ЗСУ не підтверджують збільшення російських сил біля кордонів України

Збройні Сили України не фіксують жодного кардинального нарощування чисельності російської армії навколо українських кордонів. Угруповання РФ як і раніше оцінюється в 120 тисяч військовослужбовців.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в ефірі програми «Свобода слова».

«Ми побачили максимальну кількість, яка є і знаходиться постійно в русі: вони змінюють місця дислокації, переміщаються - це здійснюється від тимчасово окупованої території Республіки Крим і аж до Республіки Білорусь. Так, ми фіксуємо їх переміщення, але сказати, що прямо зараз відбулося кардинальне збільшення, я не можу» - сказав він.

За даними Залужного, 85-87 батальйонно-тактичних груп Росії розміщені стаціонарно. Ще близько 20 БТГ постійно маневрують, створюючи ілюзію руху всіх сил.

Нагадаємо, раніше в Раді національної безпеки та оборони України заявили, що не бачать загрози нападу Росії на Україну 16 або 17 лютого. Ситуація знаходиться під контролем.

Водночас прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Шотландії заявив - зараз є досить чіткі докази того, що Росія планує вторгнення в Україну. А в США знову заявили про те, що скоро може початися вторгнення РФ - нібито Росія почала висувати війська на вогневі позиції поруч з Україною. Зокрема, зафіксовано висування далекобійної артилерії та ракетних установок.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО