Монастирський анонсував зміну умов вступу до територіальної оборони

В Україні планується незабаром переглянути вимоги для вступу до територіальної оборони. Зокрема, це буде зроблено потім, щоб охопити більше категорій населення України.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в ефірі програми «Свобода слова».

«З моєї точки зору, Територіальна оборона повинна стати справою кожного. Ми навіть говорили з Міністром оборони про те, що потрібно переглянути кваліфікаційні вимоги для вступу до територіальної оборони. Я знаю, що це планується зробити, тому що саме це і повинно стати об'єднанням сил, які хотіли б взяти участь в обороні свого населеного пункту, області та держави в цілому» - сказав він.

Серед категорій, для яких будуть скориговані вимоги до вступу в сили терроборони - ветерани АТО та ООС, які отримали інвалідність в ході виконання свого військового обов'язку.

«Щобільше, я думаю, що такі люди повинні стати основою територіальної оборони» - заявив міністр.

Нагадаємо, 27 січня парламент вніс зміни до законодавства щодо національного опору і дозволила добровольчим формуванням територіальних громад використовувати, крім мисливської, ще й табельну стрілецьку зброю.

В рамках розгортання системи територіальної оборони в Україні буде створено понад 150 батальйонів. За кожним бійцем-резервістом буде закріплено зброю. А численність Сил територіальної оборони мають намір збільшити до 2 млн осіб.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО