У Донецькій області двоє військових розстріляли кафе, загинув нацгвардієць

У зоні операції Об'єднаних сил, в населеному пункті Гранітне на півдні Донецької області двоє військовослужбовців Збройних сил України розстріляли місцеве кафе із закріпленої за ними зброї. в результаті стрілянини є загиблі.

Про це повідомляє 13 лютого Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Об'єднаних сил у своєму Facebook.

Відзначається, що в результаті стрілянини загинули військовослужбовець Національної гвардії України та один цивільний відвідувач кафе, ще дві людини поранені. Стрільців затримали.

«На місці події працюють керівництво та прокурори Волноваського відділу Маріупольської спецпрокуратури об'єднаних сил, слідчі Волноваського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Донецькій області та експерти. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що вранці 27 січня на території Південного машинобудівного заводу в Дніпрі сталася стрілянина: строковик Національної гвардії Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів по службі. П'ять людей загинули, ще п'ять отримали важкі поранення. Того ж дня стрільця затримали, він сам здався силовикам.

Суд обрав Рябчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 27 березня 2022 року без можливості внесення застави. При цьому, пізніше Рябчук змінив адвокатів і відмовився від всіх своїх свідчень на суді.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО