Резніков розповів, як йдуть справи з військовими постачаннями озброєння від союзників України

Сполучені Штати та Велика Британія поставили Україні велику кількість озброєння, про яке Збройні сили давно мріяли. Проте точні обсяги та види переданої зброї поки будуть зберігатися в таємниці.

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV.

«Я з першого дня веду переговори з нашими партнерами. Наслідки Ви бачите - це літаки, які прилітають з Лондона, два літаки з США прилетіли, а завтра зустрічаємо третій літак за допомогою» - розповів він.

Резніков додав, що Україна веде подальші переговори, щоб закрити за рахунок постачань з-за кордону всі потреби ЗСУ в озброєннях, проте говорити про якісь деталі відмовився.

«Але повірте, в тій допомозі вже є багато цікавих речей, про які ми мріяли раніше» - підкреслив він.

Нагадаємо, 23 січня другий літак з партією військової допомоги від США приземлився в Україні. На борту літака знаходиться понад 80 тонн озброєння для ЗСУ.

Допомагають Україні також інші країни. Естонія готова передати велику кількість протитанкових ракетних комплексів Javelin Україні в самі стислі терміни після того, як це дозволять США.

Велика Британія готова передати Україні ще більше зброї, щоб спробувати запобігти будь-якому можливому вторгненню Росії.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО