Вторгненням вважатиметься, якщо хоч один військовий РФ перетне кордон України – Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що перетин українського кордону хоч одним російським військовим означатиме напад на Україну.

В інтерв'ю німецькому телеканалу ZDF політик сказав, що не очікує прорив від переговорів з Міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим в Женеві, при цьому сподівається почути, до чого Москва прийшла за підсумками минулих консультацій з США і НАТО.

«Якщо російський солдат перетне кордон України, то це означає, що перед нами серйозна проблема, явний напад на Україну. Будь то хоч один солдат, хоч тисячі», - заявив він.

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден на пресконференції пообіцяв «небачені санкції» та «катастрофічні наслідки» у тому випадку, якщо Путін все ж таки зважиться на вторгнення в Україну. Проте додав, що західні країни не розуміють, що робити, якщо відбудеться незначне вторгнення, так звана локальна військова операція.

Президент Володимир Зеленський, у відповідь на слова президента США, про «незначну агресію» Росії заявив, що у світі не буває «незначних агресій» та «незначних жертв».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО