Данілов висловився щодо використання місії ОДКБ у протестному Казахстані

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів, як може вплинути на Україну ситуація з протестами в Казахстані та, зокрема, використання місії ОДКБ, у якій переважають війська РФ.

За його словами, ситуація, коли Росія використовує свою армію відкрито за межами своїх кордонів – для України вже є звичним явищем.

«Те, що для Казахстану та певної частини світу, як ви кажете, є новою реальністю, для нас це повсякденність. Армія Росії фактично відкрито бореться проти України вже сім років. Це лише окремим особливо засліпленим російським газом західним політикам не видно триколори на російських танках в окупованому Криму чи Донецьку», - сказав Данілов в інтерв'ю «Українській правді», опублікованому 13 січня.

При цьому секретар РНБО назвав використання місії ОДБК у Казахстані – «новим фактором».

«Звичайно, події в Казахстані, використання сил ОДКБ – новий фактор, який потребує уважного вивчення та відпрацювання дієвих механізмів реагування», - наголосив він.

Данілов додав, що 10 січня у президента України Володимира Зеленського відбулася розширена нарада керівників сектору безпеки та оборони, на якій розглядалися події в Казахстані та були надані відповідні доручення.

Нагадаємо, у Казахстані, де протести тривали з 2 січня, цього тижня заявили про відновлення порядку. Місія ОДКБ покине країну.

У МЗС України раніше висловилися щодо використання сил ОДКБ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО