Роковини катастрофи літака МАУ: В Ірані відкрили Алею пам‘яті жертв

Посольство України в Ірані в другі роковини катастрофи українського літака урочисто відкрило поблизу Тегерану Алею пам'яті жертв рейсу PS752. На ній було висаджено 176 дерев у знак пошани про всіх загиблих у трагедії.

Про це повідомляє пресслужба посольства України в Ірані.

«Під Тегераном, у дуже мальовничій місцевості Лавасан, було висаджено 176 шовковиць у пам'ять про всіх загиблих у авіатрощі. Сьогодні ми офіційно відкрили цю Алею і встановили 11 пам'ятних знаків з портретами загиблих в авіакатастрофі наших співвітчизників», - зазначив посол України Сергій Бурдиляк.

Також він розповів, що ця ідея посольства була втілена за підтримки членів сімей іранських жертв катастрофи, з якими українські дипломати підтримують постійний контакт, та компанії, яка займається озелененням Тегерану.

Закласти Алею пам’яті саме в Лавасані запропонували члени сімей загиблих у катастрофі іранців, які проживають поблизу цього місця. Навесні тут планують висадити чорнобривці й прокласти спеціальні доріжки.

Бурдиляк також проінформував, що співробітники посольства разом із сім'ями взяли участь у церемонії вшанування пам'яті загиблих на місці падіння «Боїнгу».

Неподалік місця авіакатастрофи співробітники посольства також встановили 11 пам‘ятних знаків з портретами загиблих в авіакатастрофі громадян України.

Посол України повідомив, що на місці авіакатастрофи планується встановити пам’ятний камінь, а невдовзі створити меморіал.

Нагадаємо, що Іран відмовився вести переговори щодо відшкодування збитків аварії літака Boeing 737-800.

Раніше ми писали, які обіцянки давали українські політики стосовно розслідування катастрофи літака МАУ.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО