Керувала обстрілами позицій ЗСУ: суд виніс вирок експрацівниці МВС

Шевченківський районний суд Чернівців заочно засудив до 12 років ув'язнення колишню співробітницю МВС України, яка стала учасницею терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляє пресслужба СБУ у вівторок, 4 січня.

За даними слідства, уродженка Донецька із позивним «Корса» у 2014 році приєдналася до незаконного збройного формування «3-а окрема мотострілецька бригада «Беркут», створеного на основі так званої групи Безлера.

З того часу колишня співробітниця органів МВС України бере активну участь у терористичній діяльності. Спеціальне навчання військовій справі проходила у Росії.

На посаді командира артилерійського дивізіону у званні «полковник військ ДНР» вона безпосередньо керувала обстрілами позицій військовослужбовців Збройних сил України та добровольчих військових формувань реактивними системами залпового вогню БМ-21 «ГРАД» поблизу населених пунктів Іловайськ, Дебальцеве, Донецьк що призвело до масової загибелі людей.

Суд визнав «Корсу» винною за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі або терористичній організації) ККУ та призначив їй 12 років в'язниці.

Наразі засуджена ховається на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області, вона оголошена у розшук.

Нагадаємо, у грудні було затримано бойовика «ДНР» з підрозділу «Сомалі».

Також повідомлялося, скільки бойовиків «Л/ДНР» затримано з початку агресії Росії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО