В Угорщині оцінили можливості поставок газу Україні

Вже за три перші місяці 2022 року буде досягнуто максимальної потужності щодо транзиту газу з Угорщини в Україну. Можна розраховувати на 700 млн кубометрів газу.

Про це повідомив у Facebook глава МЗС Угорщини Петер Сійярто після телефонних переговорів із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Він зазначив, що останніми роками Угорщина багато працювала над забезпеченням енергопостачання та підвищенням своєї ролі у Центральній Європі.

«Зараз у нас є шість із семи наших сусідів, підключених до газопроводу, і незабаром кількість підключень до мережі ще більше збільшиться. Щодо транспортування природного газу, ми стаємо все більш важливою транзитною країною, оскільки минулого і цього року Угорщина постачала найбільшу кількість західного газу Україні», – написав Сійярто.

За його словами, згідно з технічною угодою системних операторів, максимальну потужність з транспортування газу з Угорщини на територію України буде досягнуто в перші три місяці 2022 року.

«Це дасть ринковим компаніям комерційну можливість поставити загалом 700 млн. кубометрів газу в період із січня по березень. Мій український колега Дмитро Кулеба і я говорили по телефону і підтвердили наш взаємний намір покращити двосторонні відносини – завдання, яке буде непростим, але ми сподіваємося, що 2022 рік буде кращим для угорсько-українських відносин, ніж цей рік», – резюмував угорський міністр.

Нагадаємо, Україна підписала газову угоду з Угорщиною.

Раніше РФ назвала умову для переговорів щодо транзиту газу через Україну.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО