Стало відомо, скільки авіарейсів на свята скасували через Омікрон

Авіакомпанії скасували понад 4500 рейсів, що припадають на різдвяні свята через зростання захворюваності на коронавірус та поширення штаму Омікрон.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дані сайту FlightAware, який відстежує авіарейси.

Зазначається, що 2175 рейсів по всьому світу було припинено напередодні Різдва. Близько чверті з них були в США. Ще 1779 рейсів у всьому світі було припинено на Різдво, а ще 402 рейси - заплановані на неділю.

Майже 280 рейсів скасували у п'ятницю американські авіакомпанії United Airlines та Delta Air Lines, пославшись на нестачу персоналу на тлі сплеску заражень COVID-19. Напередодні у США різко зросла кількість випадків зараження штамом Омікрон.

Зокрема, з нестачею персоналу в промисловості та сфері транспорту через поширення коронавірусу продовжують боротися у Великій Британії. За даними британського уряду, у п'ятницю в країні було зафіксовано черговий антирекорд за кількістю заражень коронавірусом за добу – понад 122 тисячі випадків.

Повідомляється, що основна частина скасованих рейсів - п’яти компаній: China Eastern скасувала 474 рейси, Air China - 188. United скасувала 177 рейсів, Air India 160, а Delta – 150.

Нагадаємо, що вчені оцінили ризики госпіталізації при захворюванні на омікрон-штам коронавірусу.

Раніше у США була зафіксована перша смерть від штаму коронавірусу Омікрон.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО