США повинні передавати Україні більше зброї – сенатор Портман

Адміністрація президента США Джозефа Байдена повинна передавати Україні більше летального і нелетального озброєння, а також іншої військової допомоги, щоб посилити можливості Збройних сил України перед обличчям можливої російської агресії.

Про це йдеться в заяві сенатора США Роберта Портмана. Портман є співголовою Українського кокусу в США, повідомляє Укрінформ.

«Сполучені Штати повинні й надалі збільшувати кількість оборонної летальної зброї, яку вони надсилають Україні, і адаптувати її до потенційних загроз, щоб Україна могла краще захищати себе» - сказано в повідомленні сенатора.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна буде сама оборонятися від Росії, якщо та нападе, але для цього українським Збройним силам потрібні поставки зброї від Заходу. Причому не тільки оборонного озброєння, а й наступального.

Тим часом радник адміністрації американського президента Джейк Салліван заявив, що в США ведеться підготовка додаткової військової допомоги для України. Президент США Джозеф Байден незабаром прийме та оголосить рішення про надання посиленого пакета озброєнь і військової техніки для Києва.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО