Антикорупційний суд продовжив обов'язки члена Комісії з азартних ігор

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 січня строк дії обов'язків, покладених на члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Євгена Гетьмана, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 20 грудня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд узяв Гетьмана під варту з альтернативою 5 млн грн застави. За підозрюваного ці гроші внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки. У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просила їх продовжити ще на два місяці. Суддя клопотання задовольнила частково, оскільки 21 січня завершується строк розслідування.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Євгена Гетьмана – ред.) до 21 січня 2022 року», – йдеться в ухвалі.

Суд продовжив такі обов'язки Гетьмана: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утриматись від спілкування із свідками та особами, які можуть бути допитані як свідки у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

За словами Гетьмана, він контролює апарат КРАІЛ, а також вже налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО