Апеляція ВАКС скасувала арешт половини коштів члена Комісії з азартних ігор

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і задовольнила частково скаргу дружини підозрюваного члена КРАІЛ на заарештовані грошові кошти.
Євген Гетьман

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала арешт половини 15800 доларів та 23050 грн, які детективи Національного антикорупційного бюро вилучили в автівці члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Євгена Гетьмана, підозрюваного в одержанні 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 11 жовтня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд наклав арешт на 15800 доларів та 23050 грн, вилучених в автівці Гетьмана. Не погодившись з арештом, представник дружини підозрюваного подав апеляційну скаргу. В ній він вказав, що частина грошей належить саме Надії Гетьман, а не підозрюваному. Судді скаргу задовольнили частково і зняли арешт з половини коштів, а саме: 7 900 доларів та 11 525 грн.

«Апеляційну скаргу представника (Надії Гетьман – ред.) адвоката Дробязько Катерини Миколаївни – задовольнити частково. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 30 серпня 2021 року про арешт майна у кримінальному провадженні в частині майна зазначеного як кошти – скасувати. У цій частині постановити нову ухвалу, якою клопотання про накладення арешту на майно задовольнити частково та накласти арешт на половину 15800 доларів та 23050 грн, що становить відповідно 7 900 доларів США та 11 525 грн із забороною відчуження, розпорядження та користування цим майном», – ідеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд узяв Гетьмана під варту з альтернативою 5 млн грн застави. За підозрюваного ці гроші внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

За словами Гетьмана, він контролює апарат КРАІЛ, а також вже налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: