Голова української розвідки може проживати в одному будинку з Гогілашвілі – Слідство.Інфо

Ексзаступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі з дружиною живе у будинку, де також може мешкати й очільник розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Журналісти «Слідство. Інфо» оприлюднили результати розслідування, фігурантами якого є глава головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов та вже колишній заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі.

Згідно з даними видання їх журналісти місяцями фіксували, як із території маєтку у селі Хотів під Києвом, де проживає Гогілашвілі та його дружина Марія Левченко, виїжджала чорна автівка Volvo на номерах прикриття.

Вони з'ясували, що це авто – частина автопарку підрозділу Служби безпеки України. Згодом журналісти зафіксували той же кортеж і з тими ж номерами прикриття на в'їзді до головного управління розвідки Міноборони.

Крім того, розслідувачі проаналізували соцмережі та виявили, що Гогілашвілі, його дружина Марія Левченко та її сестра у мережі дружать з Маріанною Будановою, яка є дружиною Кирила Буданова. Крім того, Гогілашвілі викладав спільні фото з головним військовим розвідником, зроблені у серпні 2021 року. Тому, підсумували журналісти, у кортежі з посиленими заходами безпеки може їздити Буданов.

Як відомо, Кирило Буданов є Головного управління розвідки Міністерства оборони з 5 серпня 2020 року.

Управління є одним із найважливіших органів у боротьбі з російською агресією. А у Гогілашвілі, за інформацією ЗМІ, може бути російський паспорт.

Нагадаємо, Гогілашвілі потрапив у скандал під час поїздки до зони операції Об'єднаних сил. Він поскандалив із правоохоронцями на в'їзді до Донецької області через те, що його автомобіль зупинили та попросили показати документи.

13 грудня заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі написав заяву про звільнення з відомства. Кабмін ухвалив його відставку.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО