Міноборони оновить автопарк підрозділів ЗСУ

Читать на русском
Міноборони вирішило кардинально оновити автопарк підрозділів ЗСУ. З цією метою почалася розробка легкового автомобіля підвищеної прохідності для потреб армії, який замінить УАЗи.

Міноборони вирішило кардинально оновити автопарк підрозділів ЗСУ. З цією метою почалася розробка легкового автомобіля підвищеної прохідності для потреб армії, який замінить УАЗи.

Про це в понеділок, 1 березня, повідомляє пресслужба Міноборони.

«Зараз оголошено про відкриття дослідно-конструкторської роботи Розробка легкового автомобіля підвищеної прохідності для потреб Збройних сил України», - йдеться в повідомленні.

Міністр оборони Андрій Таран зазначив, що оновлення парку автомобілів багатоцільового призначення буде здійснено після приймання обраного зразка на озброєння ЗСУ.

За його словами, зараз основну групу армійських автомобілів, які використовуються в видах і окремих родах військ ЗСУ, складають УАЗи різних модифікацій, які вже морально і фізично застаріли.

«А модернізація і випуск нових моделей і модифікацій цих автомобілів і запасних частин до них здійснюються підприємствами держави-агресора Російської Федерації. Тому схвалено принципове рішення про поступове виведення їх з експлуатації», - сказав Таран.

За його словами, першими такі автомобілі отримають підрозділи та військові частини Сухопутних військ української армії, які виконують завдання в районі проведення ООС на території Донецької та Луганської областей.

Раніше в Міноборони повідомили про плани зі створення військової поліції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: