Сім'ю звільненого заступника міністра Гогілашвілі охороняє «Альфа» СБУ – ЗМІ

Читать на русском
Згідно з чинним законодавством, заступник міністра і помічниця президента (Гогілашвілі та Левченко) не мають права на охорону з боку спецслужб
Ілюстративне фотоbihus.info

Сім'я колишнього заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі, який нещодавно оскандалився, має охорону від держави, причому таку, яка, згідно із законом, їм не належить. Сім'ю Гогілашвілі охороняють бійці спеціального підрозділу Служби безпеки України «Альфа» (антитерор).

Про це говориться у розслідуванні Bihus Info.

Так, ще в листопаді журналісти зафіксували близько КВЦ «Парковий» броньований автомобіль Chevrolet Suburban з номерними знаками СБУ. За їхніми даними, з автомобіля вийшли чоловік і неповнолітня дитина. Пізніше дитина з КВЦ сідала вже в сірий автомобіль Mazda з жінкою - номерні знаки на машині свідчать, що це автомобіль Марії Левченко, дружини Гогілашвілі та секретарки президента Володимира Зеленського. Чоловік, який супроводжував дитину, згідно з даними від джерела журналістів - співробітник СП СБУ «Альфа».

У відповідь на журналістський запит в СБУ побічно підтвердили, що Гогілашвілі охороняють «альфівці».

«У відповідь на ваш запит вказуємо, що інформація, що стосується осіб, яким при необхідності та за наявності відповідних підстав надається охорона, є конфіденційною. Окремо звертаємо Вашу увагу на те, що СБУ діє виключно в межах та у спосіб, визначений законодавством України. Це стосується діяльності із забезпечення безпеки охоронюваних осіб та членів їх сімей, у тому числі» - сказано в повідомленні.

Анонімне джерело серед правоохоронців підтвердило, що сім'ю Гогілашвілі-Левченко охороняє спецпідрозділ СБУ. А самі Левченко і Гогілашвілі запит журналістів проігнорували. При цьому, згідно з чинним законодавством, заступник міністра і помічниця президента не мають права на охорону з боку спецслужб.

Родину скандального Гогілашвілі охороняє “Альфа” СБУ - репортаж Bihus.InfoBIHUS info

Нагадаємо, що Гогілашвілі потрапив у скандал під час поїздки в зону операції Об'єднаних сил. Він поскандалив з правоохоронцями на В'їзді в Донецьку область через те, що його автомобіль зупинили та попросили показати документи.

Пізніше стало відомо, що Кабінет Міністрів звільнив Гогілашвілі через цей інцидент. Сам Гогілашвілі також підтвердив, що його звільнили.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: