Президент змінив начальника Головного управління розвідки

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів кадрові зміни в керівництві Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Президент України Володимир Зеленський провів кадрові зміни в керівництві Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Глава держави звільнив з посади голови відомства Василя Бурбу.

Про це йдеться в президентському указі №307/2020.

Замість Бурби управляти Головним управлінням розвідки буде Кирило Буданов. Він був призначений на цю посаду указом №308/2020.

Відзначимо, в квітні 2019 на тодішнього офіцера ГУР Буданова було скоєно замах. Російський диверсант встановив під сидінням автомобіля Буданова міну. Однак диверсант підірвав власну міну, в результаті чого отримав серйозну травму руки.

Крім того, в Росії звинувачували Буданова нібито в причетності до спецоперації на території окупованого Криму у 2016 році разом із розвідниками Максимом Шаповалом і Олександром Громовим. Шаповала підірвали в автомобілі радіокерованою міною в червні 2017 року.

Також нагадаємо, керівником військово-цивільної адміністрації в Сєвєродонецьку став чинний співробітник Служби безпеки України Олександр Стрюк. Його представив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: