Партія «Голос» залишилася без фінансування: НАЗК виграло касаційну скаргу

Верховний суд скасував рішення, яким поновлювали державне фінансування партії «Голос», але призначив новий розгляд позову політичної сили до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Таке рішення 14 грудня ухвалила колегія суддів Касаційного адміністративного суду, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

«Касаційну скаргу Національного агентства з питань запобігання корупції – задовольнити частково. Рішення Окружного адміністративного суду Києва від 9 квітня 2021 року і постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 30 червня 2021 року скасувати в частині задоволення позивної вимоги про визнання протиправним та скасування наказу. В цій частині справу направити на новий розгляд до ОАСК. У іншій частині рішення – залишити без змін», – оголосила головуюча суддя Наталія Мартинюк.

11 січня стало відомо про позбавлення партії «Голос» державного фінансування з боку Нацагентства з питань запобігання корупції. Як стверджували у партії, у НАЗК є дві претензії до партії. Перша стосується оформлення угод та актів виконаних робіт у підрядників. Друга претензія полягає в тому, що «Голос» сплатив орендну плату за офіси трьох територіальних організацій.

НАЗК тоді повідомляли, що партія «Голос» оформила низку договорів із фізичними особами-підприємцями на суму близько 1,1 млн грн щодо послуг, виконання яких документально належним чином не підтверджено. Серед таких послуг: медійний моніторинг, пошук інформації, соціологічні дослідження.

Не погодившись з таким рішенням, партія «Голос» подала позов до НАЗК в Окружний адмінсуд Києва. У ньому просили скасувати наказ Нацагентства про призупинення держфінансування «Голосу» та визнати протиправними дії НАЗК щодо складання акту та висновку стосовно про проведення аналізу звіту партії. ОАСК позов задовольнив частково і скасував наказ НАЗК про призупинення фінансування партії.

НАЗК рішення ОАСК оскаржило в Шостому апеляційному адмінсуд, щоправда суд Нацагентству відмовив. 23 липня НАЗК подало касаційну скаргу. 4 серпня Касаційний адмінсуд відкрив провадження за скаргою НАЗК.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО