У Нідерландах сьогодні відновляться слухання у справі МН17

У судовому комплексі «Схіпхол» у Нідерландах сьогодні, 8 грудня, відбудеться чергове засідання суду у справі про збитий «Боїнг» рейсу МН17 на Донбасі у 2014 році.

Як повідомляє Укрінформ, слухання розпочнеться о 10:00 за місцевим часом. Згідно з попереднім графіком, засідання відбуватимуться 8-10 грудня та 20-24 грудня.

Сьогодні заплановано роз'яснення претензій потерпілих. Також обговорюватиметься, коли може мати місце пред'явлення звинувачень, вимога вироку та заява захисту.

Через карантинні обмеження в будівлі суду всі повинні дотримуватися обов'язкової дистанції 1,5 метра і носити захисні маски. Людей із симптомами застуди чи температурою до будівлі не допустять.

У грудні проходитиме 11-й блок слухань у справі МН17.

Нагадаємо, Boeing-777 Малайзійських авіаліній рейсом Куала-Лумпур впав у Донецькій області 17 липня 2014 року. На борту було 298 людей. Усі загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», що належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО