Україна незабаром отримає від Туреччини не менше 20 БПЛА Bayraktar – Bloomberg

Найближчим часом Туреччина надасть Україні нову партію безпілотних літальних апаратів Bayraktar. Партія БПЛА становитиме не менше 20 одиниць, її передача вже узгоджена.

Про це повідомляє Bloomberg.

Видання ґрунтується на даних, отриманих від власних джерел в уряді Туреччини, а також у керівництві збройової компанії Baykar, яка виробляє БПЛА. Відзначається, що не афішована на публіку угода включає передачу як мінімум 24 БПЛА. Більш того, Україна вже отримала від Туреччини більше апаратів, ніж повідомлялося офіційно.

Джерело в уряді пояснило виданню, що поставки БПЛА Bayraktar дають Анкарі більше можливостей для тиску на Москву. Особливо у світлі того, що Туреччина та Україна уклали домовленість про спільне будівництво космічних ракет за українською технологією. Такі технології можуть допомогти Туреччині розробити в майбутньому власні балістичні ракети.

Нагадаємо, в жовтні ЗСУ вперше застосували безпілотники Bayraktar в зоні ООС на Донбасі. Це питання російська сторона також підняла на засіданні ТКГ.

При цьому в штабі ООС неодноразово повідомляли, що російські бойовики запускають безпілотники на Донбасі вже давно. БПЛА не раз перетинали лінію розмежування.

Глава Міноборони анонсував закупівлю Україною ще однієї партії БПЛА Bayraktar.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО