Затонулий танкер Delfi продадуть на металобрухт

В Адміністрації морських портів повідомили про те, що продадуть на металобрухт корпус танкера Delfi, який раніше затонув біля Одеси.

Про це заявив в.о. керівника АМПУ Олександр Голодницький, повідомляє Радіо Свобода у п'ятницю, 26 листопада.

Судно остаточно стало державною власністю та буде продано для компенсації збитків АМПУ та сплати штрафів.

«Рішення суду першої інстанції нарешті виявилося останнім, оскільки було порушено процедуру апеляції. Тому рішення про те, що судно Delfi - державна власність, набуло чинності. Ми зараз представляємо проєкт розпорядження, щоб зафіксувати, що судно у сфері управління Міністерства інфраструктури. А далі або ДП МТП Чорноморськ, або АМПУ займатимуться подальшим продажем корпусу, швидше за все, як брухт», - каже Голодницький.

«Від формального власника судна компанії Mister Drake PC суд вимагає компенсувати збитки АМПУ від проведення аварійно-рятувальних робіт - близько 2,7 мільйона гривень. Також йдеться про необхідність виплатити близько 16 тисяч доларів штрафу за розлив нафтопродуктів та забруднюючих речовин із судна», - додало Радіо Свобода.

Водночас, Голодницький визнає, що невідомо, чи будуть виплачені ці кошти. Згідно з розслідуванням британських журналістів, юридичний власник судна навіть не має статутного капіталу.

Нагадаємо, 22 листопада 2019 року через сильний шторм танкер Delfi зірвало з якоря і віднесло до акваторії Одеси. На березі біля пляжу Дельфін танкер перекинувся на бік і затонув. Тоді у море вилилося близько 150 кг нафтопродуктів.

У травні повідомлялося, що біля танкера зафіксовано рівень забруднення води в 15 разів вище за норму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО