Зеленський розповів, чому досі не ліквідували ОАСК

Президент Володимир Зеленський повідомив, що законопроєкти стосовно ліквідації Окружного адміністративного суду Києва та обмеження його повноважень довелося відкласти, щоби проголосувати судову реформу.

Про це він заявив на пресмарафоні у п'ятницю, 26 листопада, у Києві.

За його словами, ухвалення цих законодавчих змін призвело би до «розриву» Верховної ради і в подальшому неможливості ухвалити законопроєкти щодо створення Етичної ради у Вищій раді правосуддя та відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

«Що стосується ОАСКу, то це дуже не просто. Якщо було б проголосовано закон щодо ОАСК, в тому чи іншому виді, то Верховна рада була б поламана і не було б законів про Вищу раду правосуддя і Вищу кваліфікаційну комісію. Ось така шахова гра», – підкреслив Зеленський.

Президент додав, що не тільки він ухвалює рішення стосовно цих питань і це «велика гра». Як стверджує Зеленський, реформи впроваджувати непросто і доводиться чимось тимчасово поступатися.

«Що від мене залежало – я подав цей законопроєкт, а далі є різні важливі, неважливі інструменти або можливості. Все це буде зроблено», – підкреслив президент.

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 26 листопада, проводить пресмарафон, присвячений екватору його каденції. Ми ведемо текстову онлайн-трансляцію пресмарафону.

Нагадаємо, в квітні 2021 року президент вніс до Верховної ради законопроєкт про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва. Проте його досі не ухвалили.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО