Чиновника ЗСУ зловили на зборі секретних даних щодо оборонки

Військова контррозвідка СБУ на Вінниччині викрила чиновника однієї з військових частин Повітряних сил Збройних Сил України на прихованому зборі секретних відомостей.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у середу, 24 листопада.

«Під час слідчих дій у зловмисника вилучено незаконно отримані матеріали щодо систем захисту вітчизняних оборонних об'єктів, у тому числі підрозділів бойової авіації. Перевіряється інформація про причетність військовослужбовця до агентурної мережі російських спецслужб», - йдеться у повідомленні.

Як з'ясувалося, підозрюваний на робочому місці приховано збирав дані державної таємниці. Для цього він копіював секретні оборонні відомості та зберігав їх у себе вдома.

Також стало відомо, що два його близькі родичі, які до 2017 року проживали в анексованому Криму, добровільно отримали громадянство РФ. При цьому один із них при вступі до одного з ВНЗ ЗСУ наявність російського громадянства приховав.

За обома фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 422 (Розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю, або втрата документів чи матеріалів, що містять такі відомості) ККУ.

Нагадаємо, у Харківській області викрили чиновника-шпигуна РФ.

Також повідомлялося, що мешканця Миколаєва підозрюють у держзраді за те, що він «зливав» секретні документи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО