В Офісі президента розкритикували Соколову за оприлюднення документів української розвідки

Публікація журналісткою Яніною Соколовою засекречених документів української розвідки, які стосуються операції з затримання бойовиків «ПВК Вагнера», є серйозним ударом по національній безпеці та можливостям держави.

Про це заявив радник голови офісу президента України Михайло Подоляк у коментарі Українській правді.

«Зараз, нарешті, можна попередньо розставити всі крапки над «i» у великій і скандальній історії з вагнерівцями. Буду говорити жорстко. На мій погляд, абсолютно некоректно, тим більше у воюючій державі, коли громадяни цієї держави вивалюють у публічну площину методи роботи власної розвідки, розкривають алгоритми, методики і навіть абсолютно непублічні цілі роботи розвідників. Це дуже серйозний і болючий удар по наших можливостях як держави - коли зробили відкритими конкретні факти про документування учасників війни проти України, яке проводилося з 2014 року. Наш противник знає тепер всі найважливіші нюанси того, як нашим розвідникам і спецслужбам вдавалося збирати докази винності росіян» - сказав він.

17 листопада, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat оприлюднила першу частину розслідування про причини зриву спецоперації із затримання в Білорусі російських найманців з ПВК «Вагнера».

А 18 листопада українська журналістка Яніна Соколова опублікувала раніше секретні документи української розвідки, які стосуються підготовки операції «Авеню» - спецоперації із захоплення і затримання бойовиків російської ПВК «Вагнер». У цих документах нібито є підтвердження, що операцію перенесли за наказом вищого політичного керівництва України.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО