Україна буде активним учасником процесу сертифікації ПП-2 – Міненерго

Україна стане активним учасником процесу сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це стало відомо під час онлайн-зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка із Єврокомісаром з питань енергетики Кадрі Сімсон, повідомляє пресслужба Міненерго 18 листопада.

Сторони обговорили питання сертифікації газопроводу ПП-2, безпеки постачання газу до Європи, можливих варіантів зменшення впливу енергетичної кризи на європейський регіон.

«Єврокомісія готова консультуватися з Україною в процесі підготовки висновку Комісії щодо проекту рішення Федерального мережевого агентства Німеччини Bundesnetzagentur про сертифікацію Північного потоку-2», - заявила Сімсон.

Це означає, пояснюють у Міненерго, що Україна стане активним учасником процесу сертифікації не лише політично, а й юридично.

Також Україна візьме участь у «групі ризику», створеній відповідно до Регламенту про безпеку постачання і до якої входять лише держави-члени ЄС, зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Нагадаємо, раніше про участь України у сертифікації ПП-2 повідомили у «Нафтогазі».

Цього тижня стало відомо, що Німеччина призупинила сертифікацію «Північного потоку 2». ЗМІ написали, що запуск газопроводу можливий не раніше березня 2022 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО