ТСК у Раді озвучила причини Іловайської трагедії

Основною причиною, що призвела до Іловайської трагедії, є неналежна організація оборони країни.

Про це під час брифінгу 15 листопада повідомила заступник комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова ТСК ВР Мар'яна Безуглая, передає Укрінформ.

«ТСК вважає, що основними причинами, що призвели до Іловайської трагедії, є неналежна організація оборони країни, як системи політичних, економічних, соціальних, військових, інформаційних, правових, організаційних та інших заходів щодо захисту держави в умовах збройної агресії», - наголосила Безуглая.

В оприлюднених висновках ТСК зазначено, що Іловайська трагедія мала тяжкі наслідки не лише з військової, а й з політичної точки зору.

Також у ТСК назвали фактори, які, на їхню думку, зумовили те, що відбувалося під Іловайськом, зокрема: невведення воєнного стану, що призвело до дезорганізації управління воєнними діями; помилкові кадрові рішення та дії політико-військового керівництва; неприйняття політичним та військовим керівництвом вичерпних заходів щодо деблокування Іловайського угруповання та організації коридору для виведення українських військ з оточення.

При цьому Безугла поскаржилася, що чиновники Міноборони та Генштабу часів Іловайської трагедії блокували роботу попередньої комісії Ради з цього питання. Нинішній склад ТСК продовжить розпочату роботу.

Нагадаємо, в Офісі генпрокурора заявили, що матеріали документи про Іловайську трагедію будуть розсекречені. Пізніше в ОГП уточнили, про які документи йдеться.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО