Справа MH17: родичі на суді вимагають назвати роль РФ у катастрофі

У Нідерландах у судовому комплексі «Схіпхол» продовжилося судове засідання у справі про катастрофу рейсу МН17 над Донбасом.

Як повідомляє Укрінформ, на суді у Гаазі 8 листопада виступають родичі загиблих. Вони сподіваються, що суд у вироку вкаже, якою була роль Росії у трагедії МН17, і хто ще, крім чотирьох обвинувачених, може бути причетний до трагедії.

«Ми знаємо досить багато про чотирьох обвинувачених, але ми не знаємо про тих, хто винний у трагедії з боку Росії. Я сподіваюся, що у вироку суд вкаже, що це була за система, якою була роль Росії, що вона робила на сході України. Це дуже важливо для родичів», - сказав під час свого виступу нідерландець Піт Плуг, член правління фонду «Авіакатастрофа», який втратив у трагедії брата, невістку та племінника.

Він також зазначив, що роль Росії у трагедії МН17 дуже важливо відобразити, щоб запобігти таким катастрофам у майбутньому.

Загалом сьогодні у суді виступатимуть 8 родичів загиблих.

Нагадаємо, Boeing-777 Малайзійських авіаліній рейсом Куала-Лумпур впав у Донецькій області 17 липня 2014 року. На борту було 298 людей. Усі загинули.

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Нещодавно було оприлюднено графік засідань на листопад.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО