Ексзаступниця голови Миколаївської ОДА задекларувала недостовірних відомостей на 598 тисяч – НАЗК

Національне агентство із питань запобігання корупції знайшло достовірні відомості у декларації ексзаступниці голови Миколаївської державної адміністрації Тетяни Стахевич.

Про це йдеться у результатах повної перевірки декларації Стахевич за 2020 рік, передає «Слово і діло».

У НАЗК з'ясували, що декларант не зазначила квартири в Херсоні площею 35 кв. м, в якій вона зареєстрована. Згідно з інформацією Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, вартість такої однокімнатної квартири становить 598 тис. грн.

Також заступниця голови ОДА вказала неправильну площу та тип права на земельну ділянку в селі Казанка Казанківського району Херсонської області. Стахевич написала в декларації, що площа ділянки 44 кв. м, а під час перевірки НАЗК з'ясувало, що ця ділянка має площу 8800 кв. м.

Окрім цього, Стахевич вказала недостовірні відомості про місце розташування, площу та власника квартири в Миколаєві, яку вона орендує з 2012 року.

Нацагентство підрахувало, що недостовірні відомості в декларації відрізняються від достовірних на суму 598 тис. грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 172-6 КУпАП», ‒ підсумували у висновку повної перевірки.

Якщо в подальшому суд стане на бік НАЗК, Тетяна Стахевич буде змушена сплатити штраф 1000-2500 неоподатковуваних мінімумів (17 тис. ‒ 42,5 тис. грн.).

Разом з тим, НАЗК не знайшло ознак незаконного збагачення та необґрунтованості активів у декларації Стахевич.

Як відомо, Тетяна Стахевич була заступницею голови облдержадміністрації з питань фінансів та економічного розвитку, децентралізації до грудня 2020 року.

Нагадаємо, під час публічної дискусії з нагоди річниці конституційної кризи керівництво Вищого антикорупційного суду України прокоментувало слова голови НАЗК про некомпетентність суддів у справах про декларування. Також під час заходу очільник НАЗК Олександр Новіков натякнув, що не планує збільшувати повноваження Громадської ради при цьому антикорупційному органі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО