Нардеп від «Батьківщини» не повідомив НАЗК, що позичив третім особам 18 млн грн

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Віталій Данілов приховав від Національного агентства із питань запобігання корупції те, що позичив третім особам 18 млн грн готівки.

Про це йдеться у висновку НАЗК за результатами повної перевірки декларації Данілова за 2020 рік, передає «Слово і діло».

Відповідно до пояснень для НАЗК, 12 квітня 2021 року він неправильно вказав суму готівкових коштів у розмірі 73 млн 300 тис. грн, не віднявши кошти, позичені третім особам у розмірі 18 млн 518 тис. грн, та написав, що розмір готівки відповідно становить 54 млн 781 тис. грн.

Нагадаємо, у 2019 році Данілов задекларував готівки на 124 млн 940 тис. грн.

Зокрема, депутат не вказав, що він є кінцевим бенефіціарним власником компанії ТОВ «Мобіліті». Також в декларації була відсутня інформація про те, що на його банківському рахунку в АТ «ПУМБ» є 4 231 євро, що за курсом Нацбанку України на 31 грудня 2020 року складало 146 тис. грн.

Окрім цього, декларант не зазначив, що його дочка має право користуватися будинком у Харкові, в якому зареєстрована.

У висновку НАЗК йдеться і про те, що депутат зазначив недостовірні відомості про частку дружини у статутному капіталі італійської компанії Lily Decor S.R.L. – замість суми 10 тис. євро він вказав 10 тис. грн. При цьому, зазначається, що дружина заробила у 2020 році 3 млн грн від зайняття підприємницькою діяльністю.

У Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 146 тис. грн. За законом, таке порушення не передбачає ні адміністративного, ні кримінального покарання.

Як відомо, з 2009 по 2016 рік Віталій Данілов був президентом Української футбольної прем'єр-ліги. Він був народним депутатом шостого і сьомого скликання. В 2019 році пройшов до Верховної ради під номером 16 за списками партії «Батьківщина». Зараз він є членом парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності.

До речі, Віталій Данілов – не єдиний представник партії «Батьківщина», в декларації якого НАЗК знайшло порушення. Раніше «Слово і діло» писало про те, що на Київщині депутат від «Батьківщини» не вніс в декларацію майна на 6,3 млн грн, а на Дніпропетровщині депутат від «Батьківщини» вніс у декларацію недостовірні відомості на 16 млн грн.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО