Молдова запровадила режим підвищеної готовності в газовому секторі

У Молдові комісія з НС запровадила режим режим підвищеної готовності в газовому секторі - відомо, що країна готується до переговорів з Україною.

Про це пише Point.

«Ми оголошуємо НС, щоб бути готовими до будь-якого сценарію. Стан готовності означає, що установи можуть приймати конкретні заходи для захисту громадян», - заявив міністр інфраструктури і регіонального розвитку Андрія Спину.

За словами чиновника, уряд країни, на тлі газової кризи, планує розробити систему компенсації для громадян. Також він зазначив, що сьогодні країна продовжує переговори щодо забезпечення газом.

Прем'єр-міністр країни Наталя Гаврилиця заявила, що планує попросити Комісію з надзвичайних ситуацій перевірити резерви природного газу компаній сектору і проінспектувати можливості.

«Крім того, ми обговоримо, якою мірою ми можемо збільшити компенсації і допомогу в холодний період року, щоб бути готовими компенсувати можливе підвищення тарифів», - заявила Гаврилиця.

Зокрема, прем'єр додала, що уряд сьогодні готує альтернативні сценарії, які включать обсяги імпорту газу з інших джерел з використанням існуючих міжмережевих з'єднань з Україною та Румунією.

«У той же час ми готуємо альтернативні сценарії, які включатимуть імпорт природного газу з інших джерел з використанням існуючих міжмережевих з'єднань із Україною та Румунією», - додала прем'єр.

Нагадаємо, експерти повідомляли про те, що певні регіони України можуть залишитися без газу через припинення транзиту.

Раніше повідомлялося, що у Зеленського закликали не панікувати через ситуацію з постачанням газу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО