Замголови Запорізької ОДА Буйний неправильно задекларував дохід – НАЗК передало справу в поліцію

Національне агентство із питань запобігання корупції передало до Національної поліції інформацію щодо порушень в декларації за 2020 рік у заступника голови Запорізької ОДА Андрія Буйного.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із питань запобігання корупції за результатами повної перевірки даної декларації, передає «Слово і діло».

Як відомо, Андрій Буйний обійняв посаду заступника голови Запорізької ОДА у листопаді 2020 року. До цього він 15 років працював юристом у приватних компаніях.

За даними НАЗК, декларант не вказав інформацію про дохід у розмірі 1 млн 445 тис. грн, отриманий від продажу його квартири.

За словами Буйного, він розмістив відомості про продаж квартири в розділі «Видатки та правочини суб'єкта декларування», бо врахував положення п.85 Роз'яснень НАЗК, якими передбачено деталізований перелік видів доходів, що відображаються у декларації, але водночас не містять джерела доходів від продажу рухомого майна.

Але НАЗК ці пояснення не врахували, заявивши, що якщо майно перебувало у власності декларанта, а потім було відчужено у звітному періоді і в результаті отримали дохід, то відповідна інформація повинна бути відображена в розділі «Доходи, у тому числі подарунки».

В Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 1 млн 455 тис. грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого ст. 366-2 Кримінального кодексу України», - йдеться у результатах перевірки.

Матеріали перевірки НАЗК передало до Національної поліції України. Якщо вину Буйного доведуть у суді, він буде змушений сплатити штраф 42,5 тис. грн - 51 тис. грн або піти на громадські роботи 150-240 год. з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше «Слово і діло» писало про те, що держсекретар Мінреінтеграції Костянтин Ващенко занизив у декларації вартість квартир своєї дружини.

Також ми писали, що, за даними НАЗК, заступниця міністра освіти Світлана Даниленко «приховала» банківські рахунки і 244 тис. грн.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО