Лукашенко заявив, що готовий примусово посадити стільки літаків, скільки буде потрібно

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив, що влада Білорусі продовжать примусово саджати іноземні літаки у тому випадку, якщо цього вимагатимуть інтереси національної безпеки країни.

Про це він заявив в інтерв'ю американському телеканалу CNN.

«Якщо я і правоохоронні органи будуть бачити загрозу білоруській державі, ми посадимо тут будь-який Літак, будь то Великобританії або США. Він негайно буде посаджений в Білорусі» - сказав Лукашенко.

При цьому президент Білорусі гарантував повну безпеку польотів над країною для всіх іноземних літаків - однак тільки в тому випадку, якщо вони, за його словами, не становлять загрози для національної безпеки.

«А боїтеся через Білорусь літати, то літайте через Північний полюс, Південний. Це ваше право» - резюмував він»

Нагадаємо, 23 травня літак Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, вимушено сів у Мінську. На борту перебував 171 пасажир з 12 країн, у тому числі Опозиційний білоруський журналіст Роман Протасевич.

Підсумком інциденту стала авіабокада Білорусі з боку багатьох держав Європи, а також численні санкції. У відповідь Білорусь ввела власні санкції проти країн Європейського Союзу, а також почала налагоджувати тісніші контакти з Росією.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО