Адвокат екснардепа Пресмана оскаржив вирок, попри укладену угоду

Адвокат колишнього народного депутата Олександра Пресмана оскаржив обвинувальний вирок, який винесли його клієнту на підставі угоди про визнання винуватості, укладеної з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це йдеться в рішенні апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 16 вересня, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити апеляційний розгляд за апеляційною скаргою захисника обвинуваченого (Олександра Пресмана – ред.) адвоката Ломанова Дениса Олександровича на вирок Вищого антикорупційного суду від 16 липня на 4 жовтня о 10:00», – йдеться в рішенні.

Як вказує адвокат у своїй скарзі, підставою для оскарження став факт того, що суд призначив Пресману суворіше покарання ніж узгоджене сторонами угоди. Захисник просить скасувати вирок в частині призначення іспитового строку в три року і зменшити його до одного року.

Раніше ВАКС визнав Пресмана винним у зловживанні службовим становищем на підставі угоди про визнання винуватості. Йому призначили покарання у вигляді умовного позбавлення волі на три роки з іспитовим терміном у три роки з 17000 грн штрафу.

Як відомо, 21 травня 2020 року суд визначив Пресману запобіжним заходом 929 084 грн застави. Спочатку він не вніс цю суму і намагався оскаржити рішення про заставу, однак апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід. Пізніше екснардеп гроші сплатив.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, попри наявність власного житла у столиці Пресман з листопада 2014 року до серпня 2019 року незаконно отримав понад 928 тисяч гривень компенсації за користування готельним номером у ДП «Готельний комплекс «Національний».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО