Венеціанська комісія отримала український законопроєкт про олігархів

Венеціанська комісія отримала законопроєкт №5599 про олігархів.

«Листом від 10 вересня 2021 року спікер Верховної ради України Дмитро Разумков запросив висновок Венеціанської комісії щодо законопроєкту «Про запобігання загрозам національної безпеки, пов'язаної з надзвичайним впливом осіб, що мають значну економічну чи політичну вагу у суспільній діяльності (олігархів)», - йдеться на сайті комісії.

Нагадаємо, спікер ВРУ Дмитро Разумков заявив, що законопроєкт про олігархів був переданий для вивчення Венеціанській комісії, проте Рада може продовжити його розгляд та підготовку до другого читання.

Раніше уповноважений ВР з прав людини Людмила Денисова звернулася до спікера парламенту з офіційним листом, в якому зазначено невідповідність Конституцій України законопроєкту та запропонувала направити його у Венеціанську комісію.

Рада ухвалила за основу законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національної безпеки, пов'язаної з надзвичайним впливом осіб, що мають значну економічну чи політичну вагу у суспільній діяльності (олігархів)» на позачерговому засіданні 1 липня 275 голосів.

До цього законопроєкту народні депутати подали 1257 правок до другого читання.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО