Ляшко назвав можливі терміни посилення карантину в Україні

Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій може за підсумками свого засідання запровадити по всій Україні «жовтий» рівень адаптивного карантину. Але в будь-якому випадку, такого рішення варто чекати не раніше наступного тижня.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко в [ефірі] (https://1plus1.video/tsn-19-30/2021/tsn-za-20210914-novini-ukrayini-viktor-lyashko-rozpoviv-chi-chekati-nam-na-zagalnoukrayinskij-karantin) ТСН.

«Уряд в понеділок вніс певні зміни до постанови про адаптивний карантин і вони можуть набрати чинності, згідно з Постановою Верховної Ради України, тільки через 7 днів після прийняття» - сказав Ляшко.

В цілому, зазначив міністр, питання буде вирішуватися не раніше наступного тижня також і тому, що тоді набуде чинності постанова уряду про зміну карантинних норм.

«Після цього ми говоримо про те, що будуть далі відслідковуватися індикатори та області, які можуть потрапити в помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки, знову ж будуть визначатися за загальнонаціональними індикаторами та Комісія Національного рівня рекомендуватиме відносити той чи інший регіон до червоного рівня епідемічної небезпеки» - резюмував він.

Нагадаємо, раніше в Україні офіційно змінили правила карантину. Зміни до постанови Кабміну №1236 набудуть чинності через сім днів з моменту публікації документа.

14 вересня Міністерство охорони здоров'я опублікувало інфографіку з новими карантинними обмеженнями, які напередодні затвердив Кабмін.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО