Xiaomi почали блокувати свої смартфони в окупованому Криму

Виробник смартфонів Xiaomi заблокував свою продукцію в деяких країнах світу, які потрапили під санкції великих світових держав. При цьому, обмеження торкнулися Куби, Ірану, Сирії, Північної Кореї, Судану, а також анексованого Росією Криму.

Про це повідомляє видання XDA-developers.

Зазначається, що експортна політика Xiaomi забороняє продаж смартфонів у згаданих вище регіонах. Очевидно, що Xiaomi таким чином почала боротьбу з нелегально ввезеною продукцією.

При цьому, користувачі смартфонів публікують в соцмережах повідомлення про те, що на екранах їх смартфонів з'являється попередження «політика Xiaomi не дозволяє продаж або надання продукту на зазначеній території».

Однак наразі відключені не всі користувачі на зазначених територіях, а лише їх частина.

«Після декількох днів використання користувачі в цих регіонах не мають доступу до своїх телефонів, і вони бачать таке повідомлення на екрані блокування», - пише видання.

Водночас повідомляється, що обмеження не торкнулися тих пристроїв, які були активовані в інших регіонах, а потім ввезені в Крим.

Нагадаємо, що Росія провела навчання з протиповітряної оборони в окупованому Криму.

Окрім цього, віцепрем'єр Ольга Стефанишина заявила, що США візьмуть участь у переговорах щодо врегулювання конфлікту на Донбасі і деокупації Криму. В Україну очікується низка візитів міністрів США до кінця 2021 року.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО