Привласнив гроші інвесторів: у Києві викрили афериста в будівництві житла

У Києві колишнього директора будівельної компанії викрили у привласненні майже 2 млн гривень вкладників, які повинні були піти на будівництво багатоповерхового будинку в центрі столиці.

Про це в суботу, 11 вересня, повідомляє пресслужба Нацполіціі.

Правоохоронці встановили, що чиновник у 2012-2013 роках заволодів коштами інвесторів. Зловмисник запевняв покупців квартир у надійності і своєчасному введенні будинку в експлуатацію, проте компанія так і не почала будівництво.

«Гроші, які громадяни передали безпосередньо керівнику товариства за укладеними з ним договорами інвестування, в касі товариства не значилися. Таким чином фігурант, зловживаючи своїми повноваженнями, привласнив майже 2 мільйони гривень інвесторів», - йдеться в повідомленні.

У поліції зазначили, що під час обшуків у зловмисника виявили та вилучили боєприпаси до бойової нарізної вогнепальної зброї і техніку з інформацією, яка вказує на протиправну діяльність.

Чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за статтями про шахрайство, зловживання повноваженнями, незаконному поводженні зі зброєю.

Нагадаємо, в НАБУ заявили, що почнуть перевірку використання коштів у «Великому будівництві».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО