Виявлено мільйонні махінації під час ремонту аеропорту в Запоріжжі – СБУ

Читать на русском
Керівників аеропорту Запоріжжя викрили на махінаціях під час ремонту злітно-посадкової смуги. Збитки держбюджету - понад 9 мільйонів гривень.
ssu.gov.ua

Керівників аеропорту Запоріжжі викрили на махінаціях при ремонті злітно-посадкової смуги. Держбюджету було завдано збитків на суму понад 9 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в середу, 7 липня.

Ексміністр інфраструктури Криклій: «Зробити шість аеропортів до Дня Незалежності неможливо»Ексміністр інфраструктури Владислав Криклій розповів про причини відставки, про реформу Укрзалізниці та про те, чому гроші на інфраструктуру збираються витрачати в обхід тендерів.

«За версією слідства, чиновник КП Міжнародний аеропорт Запоріжжя «закрив очі» на неякісний ремонт смуги, який зробили ще у 2017-2018 роках. Замість того, щоб звернутися до підрядника з гарантійних випадків, оскільки ремонт був неналежної якості, фігурант знайшов нову компанію, яка зайнялася ремонтом цих ділянок», - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, це призвело до сплати подвійної вартості робіт. Комунальному підприємству було завдано багатомільйонних збитків.

Чиновнику вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України. Ведеться слідство.

Нагадаємо, аеропорт «Ужгород» відновив прийом рейсів після тривалої перерви.

В інтерв'ю «Слово і діло» звільнений міністр інфраструктури Владислав Криклій прокоментував ремонт аеропортів і доріг в обхід Prozorro. Також він розповів, чому нереально модернізувати шість аеропортів до Дня Незалежності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: