Колишнього чиновника Міноборони підозрюють у махінаціях на 15 мільйонів

Читать на русском
Колишнього чиновника Міноборони підозрюють в афері із закупівлею квартир для військових. Збиток державі склав 15 млн грн.
фото з відкритих джерел

В Україні правоохоронці розкрили велику аферу із закупівлею квартир для військових. Оголошено підозру колишньому чиновнику Міністерства оборони.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора в середу, 14 квітня.

Хабарі та розтрата коштів на «Великому будівництві»: про що повідомляла СБУПро які факти розтрати коштів і вимаганні хабарів на Великому будівництві повідомляли в СБУ.

За даними слідства, в.о. начальника установи «28 управління», зловживаючи службовим становищем, уклав і підписав додаткову угоду до договору інвестування будівництва на земельній ділянці військового призначення.

При цьому чиновник занизив вартість житлової площі.

«Достовірно знаючи, що вартість житла у будинках, розташованих в м. Києві, значно вища від вартості 1 кв. м житла, зазначеного в актах приймання-передачі житлових та вбудовано-прибудованих приміщень, посадовець Міноборони безпідставно занизив вартість квартир та передав у власність підконтрольному товариству майнові права на ці квартири та приміщення загальною площею понад 1471 кв. м», - йдеться в повідомленні.

При цьому жодної квартири або приміщення відомству передано не було. Згідно з висновком судово-економічної експертизи, державі завдано понад 15 млн гривень збитку.

Зловмиснику повідомили про підозру за фактом заволодіння державним майном за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ексчиновника ЗСУ підозрюють у махінаціях при закупівлі квартир для військових.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: