Таліби скасували інавгурацію уряду Афганістану

Радикальний рух «Талібан» скасував церемонію інавгурації оголошеного ним раніше тимчасового уряду Афганістану.

Про це повідомив у Twitter член комісії талібів з питань культури Інамулла Самангані.

«Церемонію інавгурації нового афганського уряду скасували кілька днів тому. Щоб надалі не заплутувати людей, керівництво Ісламського емірату Афганістан зробило відомою частину кабінету, і він уже приступив до роботи», - повідомив Самангані, але не уточнив, чи є можливим проведення церемонії в майбутньому.

Крім того, він спростував дані, які було поширено раніше, що інавгурацію уряду нібито було заплановано на 11 вересня, і назвав їх чутками.

Нагадаємо, 7 вересня стало відомо про призначення тимчасового уряду Афганістану. Його головою став мулла Мохаммад Хасан Ахунд, а його заступником - мулла Абдул Гані Барадар. У Талібані заявляли, що новий уряд буде інклюзивним, але в його склад увійшли тільки представники талібів.

У серпні бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

«Слово і діло» вирішило порівняти, як відбувалося виведення військ Радянського Союзу з Афганістану наприкінці 80-х та Сполучених Штатів – зараз.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО