Антикорупційний суд не змінив запобіжний захід сину екснардепа Шпака

Вищий антикорупційний суд залишив 1,03 млн грн застави як запобіжний захід колишньому голові правління НАК «Украгролізинг», сину екснародного депутата Василя Шпака Миколі, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживаннях.

Таке рішення 3 вересня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 25 червня антикорупційний суд визначив Шпаку 181 600 грн застави. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Києва, Київської області та Вінниці без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним та свідками у кримінальному провадженні, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Адвокат підозрюваного подав клопотання про зміну запобіжного заходу. Вивчивши клопотання, суддя залишив його без задоволення.

Нагадаємо, за версією слідства, у 2013 році ексголова «Украгролізингу» Шпак за домовленостями із керівником одного з підприємств, яке контролювалося його близькими родичами, уклав договір позики. На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

Як відомо, ексголову правління «Украгролізинг» Миколу Шпака та його батька, колишнього народного депутата Василя Шпака судять у Вищому антикорупційному суді за розтрату та заволодіння майже 115 млн грн «Украгролізингу». Наступне засідання у справі призначене на 17 червня.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО