НАБУ завершило розслідування справи сина екснардепа Шпака

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили досудове розслідування справи про завдання майже 5 млн грн збитків державному підприємству.
Микола Шпак

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою колишнього голови правління НАК «Украгролізинг», сина екснародного депутата Василя Шпака Миколи у зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Детективи Національного бюро за процесуального керівництва САП завершили розслідування за підозрою у зловживаннях колишнього голови правління ДПАТ «НАК» «Украгролізинг» та його спільника, екскерівника приватної компанії», – інформує відомство.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові правління «Украгролізингу» Шпаку і екскерівнику приватної фірми. За версією слідства, у лютому 2013 року Шпак вирішив у співучасті з генеральним директором ХК «Інноваційні Технології» вчинити зловживання службовим становищем для одержання неправомірної вигоди. Вказана приватна компанія, за даними НАБУ, було підконтрольним батьку Шпака та пов'язаним з ним особам, зокрема: Василь Шпак через третю особу контролював 62% голосів учасників ХК «Інноваційні Технології», ще по 19% голосів контролювали через третіх осіб експерший заступник глави правління «Украгролізингу» і ексзаступник глави правління «Украгролізингу».

Водночас гендиректор ХК «Інноваційні Технології» до цього працював в «Украгролізингу». У НАБУ і САП вважають, що Шпак, як голова правління «Украгролізингу», для винесення на розгляд правління питання щодо необхідності надання фінансової позики ТОВ «ХК Інноваційні Технології», підготував та вніс завідомо недостовірні відомості в листи самому собі. У них ішло про те, що у ХК «Інноваційні Технології» немає коштів аби поставити комбайн КЗС-15 «Сварог» у термін, а тому компанії необхідно надати поворотну позику. Щоправда між «Украгролізингом» і ХК «Інноваційні Технології» не існувало жодних контрактів на поставку цих комбайнів або іншої техніки.

Після цього ХК «Інноваційні Технології» надали безпроцентну позику у сумі 5,7 млн грн. Але ХК «Інноваційні Технології» уклало договір про надання 4,9 млн грн позики компанії «Добробут-Трейд» замість повернення цих коштів «Украгролізингу». З рахунків компанії «Добробут-Трейд» 828 тисяч грн перерахували фірмі «Агро Проджект», яка підконтрольна батьку Шпака. Сама ХК «Інноваційні Технології» повернула лише 800 тис. грн «Украгролізингу», а після цього її визнали банкрутом. Тож збитки від цих дій оцінюються у 4,9 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: