ВАКС визначив заставу сину екснардепа Шпака

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про застосування запобіжного заходу у виді застави стосовно підозрюваного.
Микола Шпакфото: latifundist.com

Вищий антикорупційний суд визначив 1,035 млн грн застави як запобіжний захід колишньому голові правління НАК «Украгролізинг», сину екснародного депутата Василя Шпака Миколі, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживаннях.

Таке рішення 18 червня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Разом із заставою на Шпака поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Києва, Київської області та Вінниці без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним та свідками у кримінальному провадженні, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Крім того, суд визначив 181 600 грн заставу другому підозрюваному у справі, який очолював приватне підприємство. На нього теж поклали обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з Шпаком та свідками у кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, за версією слідства, у 2013 році ексголова «Украгролізингу» Шпак за домовленостями із керівником одного з підприємств, яке контролювалося його близькими родичами, уклав договір позики. На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

Як відомо, ексголову правління «Украгролізинг» Миколу Шпака та його батька, колишнього народного депутата Василя Шпака судять у Вищому антикорупційному суді за розтрату та заволодіння майже 115 млн грн «Украгролізингу». Наступне засідання у справі призначене на 17 червня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: